onsdag 9 mars 2011

Föreläsningar om Gustav II Adolf och Jussi Björling
















Igår i St. Mikaels kyrkan och idag på GAG hade 12 c möjlighet att lyssna på historikern och forskaren Lennart Limberg. Age och Kadi var med på båda föreläsningar, medan de flesta lyssnade idag på en föreläsning som handlade om den berömde tenoren Jussi Björling.

Ni kanske väntade inte er att få höra om operamusik. Men hur var det? Svårt att förstå? Tråkigt för några kanske? Skriv om dina intryck!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Nej men hej.

Jag tycker att det var mycket intressant. Han talade bra och nu vi alla vet hur Dalarna talar. Kul!
Och jag hade inte hört om Jussi innan, men nu vet jag vem han var. Det är alltid bra att veta nya saker. Jag tycker att Lennart Limberg är en av dem mest roliga föreläsare som jag har hört.
:) Det var en bra föreläsning.

Eleri M.

Kristiane sa...

Han var en mycket sympatisk och intelligent man! Säkert har han läst och resade mycket. Jag visste inte heller, vem Jussi var, men jag håller med Eleri, att det är alltid bra att fick veta nya saker :)

Kristiane

Marko sa...

Hej!

Det var verkligen intressant att lyssna. Lennart Limberg pratade intressant ohc nu vet jag vem Jussi Björling var.Jag håller med Kristiane att Lennart Limberg är en sympatisk och intelliegent man. Det var bra att ny förstod jag mer än förra året. Han pratade med enkla ord och det var bra att han pratade inte bara om Jussi och hans liv som en sångare,men också om hur han blev en sångare och på vilket tid levde han osv. Jag har en bra bild om hur Jussi med sin familj levde.
Det var en bra föreläsning.

Anonym sa...

Hej-hej!

Föra året var jag inte i skolan, när Lennart Limberg besökte oss och höll tal. Men jag kommer ihog, att redan då tyckte alla om honom. Och nu förstår jag varför.
Han är ju underbara föreläsaren. Jag menar, att ämnet var ju inte lättast. Kanske, om någon annan hade pratat om Jussi Björling, skulle det hade varit tråkig, men inte med honom.
Jag även känner mig pinsamt, eftersom opera och jag är inte stora vänner. Men jag hoppas, att en dag ska det förändra...

Sandra.

Unknown sa...

Hej hej!
Jag tyckte också om föreläsningen. Jag är inte heller stor vän med opera just ny, men ändå var det mycket intressant att lyssna därför att man kunde se att Limberg själv var så himla intresserad av temat, han visste mycket om vad han pratade och smittade alla med hans intresset. Jag lyssnade också föreläsning förra året och det förvånar mig att han vet så mycket om så olika saker. Jag håller med Sandra att han är underbart föreläsare!

Cathy sa...

Hej!

Jag är jätte tacksam för en sådan bra föreläsning! Lennart Limberg
pratar ju mycket intressant och det var en stor överraskning, att han hade valt en sådan tema, som operamusik.
Jag hade aldrig hört om Jussi Björling, men ny fick jag veta så många saker med en gång! Speciellt rolig var det, att lyssna sådana gamla sånger av Jussi!
Det är alltid bra, att lyssna en människa, som vet mycket om teman och själv är också jätte intresserad av det, han pratar för publiken. Då går du själv också in i teman.
Jag skulle vilja gärna lyssna mer föreläsningar av honom!

En jätte stor tack! :)

Anonym sa...

Hej!

Jag, som alla andra, tyckte om föreläsningen, men jag kommer ihåg att förra årets ämnet tyckte jag mer om. Men man måste ju säga att han är en mycket profesionell och skicklig föreläsare.

Eleri U.

Age sa...

Om alla föreläsare vore som Lennart Limberg och kunde prata lika intressant skulle världen vara en bättre plats :D
Han måste vara VÄLDIGT klok för han kan ju så många olika ämnen.
Och det är en talang att kunna fascinera lyssnare så djupt!
I St. Mikaels kyrkan pratade han om Gustav II Adolf och det var såååå intressant! Före detta visste jag förstås lite om Gustav Adolf men nu vet jag fler intressanta fakta. Synd att alla ni inte kom dit, det var väldigt roligt!